- אפריל 29, 2023
- by '''שף מאור נתן'''
- 2 לייק
- 0 / 5
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן בישולשעתיים
-
סועדים10
-
צפיות8,112
מתכון לרוטב דמי גלאס
דמי גלאס הוא רוטב בשר חום צרפתי עשיר בטעמים וללא ספק הרוטב הבסיסי והפופולרי ביותר למאות רטבים במטבח המקצועי בכלל והצרפתי בפרט.
דמי גלאס הוא שילוב של מתכון רוטב ספניולי מצומצם ומתכון ציר בקר קלאסי ביחסים שווים. משלבים את שני הנוזלים ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
הכנת רוטב דמי גלאס אורכת זמן רב ולכן מומלץ להכין מבעוד מועד ולשמור בקירור או במקפיא לעת הצורך. שכן, ישנם לא מעט שלבים על מנת להכין רוטב דמי גלאס משובח כי צריך להכין תחילה את שני המתכונים המובאים של רוטב ספניולי וציר בקר קלאסי בתוספת מתכון בוקה גרני – בוקה גרני זו תערובת עשבי תיבול ספציפית.
Ingredients
מצרכים לרוטב דמי גלאס
ציוד מטבח למתכון
Directions
לפני שמתחילים להכין את רוטב הדמי גלאס, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת דמי גלאס אינה אורכת זמן רב, כ שעה אחת. אך סה"כ הזמן ממושך כולל המתכונים הנוספים שרלוונטיים לבסיס הכנת הדמי גלאס אורכים כ 10 שעות במצטבר. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון הדמי גלאס, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות לרוטב הספניולי + תערובת התיבול בוקה גרני + ציר בקר.
לשים בסיר בינוני את ציר הבקר + רוטב הספניולי + זר בוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל עד שהכמות מצטמצמת לחצי. להוסיף מלח ופלפל שחור בהתאם.
לרוטב הדמי גלאס השלמות רבות. ניתן בשלב זה להוסיף חמאה, או חרדל, או צלפים, או יין אדום וכדומה. והכל על פי צורך התאמת הטעמים הנדרשת.
Conclusion
שמים בסיר רוטב ספניולי + ציר בקר בכמות שווה + תערבת עשבי תיבול בוקה גרני ומבשלים על להבה נמוכה עד שהכמות מצטמצמת לחצי.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון רוטב דמי גלאס
Ingredients
מצרכים לרוטב דמי גלאס
ציוד מטבח למתכון
Follow The Directions
לפני שמתחילים להכין את רוטב הדמי גלאס, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת דמי גלאס אינה אורכת זמן רב, כ שעה אחת. אך סה"כ הזמן ממושך כולל המתכונים הנוספים שרלוונטיים לבסיס הכנת הדמי גלאס אורכים כ 10 שעות במצטבר. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון הדמי גלאס, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות לרוטב הספניולי + תערובת התיבול בוקה גרני + ציר בקר.
לשים בסיר בינוני את ציר הבקר + רוטב הספניולי + זר בוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל עד שהכמות מצטמצמת לחצי. להוסיף מלח ופלפל שחור בהתאם.
לרוטב הדמי גלאס השלמות רבות. ניתן בשלב זה להוסיף חמאה, או חרדל, או צלפים, או יין אדום וכדומה. והכל על פי צורך התאמת הטעמים הנדרשת.
Leave a Review